כאבים באגן התחתון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

24/11/2009 | 13:29 | מאת: אביטל

שלום רב אני נמצאת 5 שבועות אחרי לידה.בנהלך ההריון וגם עכשיו אני סובלת מכאבים באגן התחתון בכל פעם שאני מתאמצת: הליכה/הרמת סל כביסה, שטיפת הבית. רק לאחר מנוחה יש הקלה. לא נמצאו בעיות גניקולוגיות. יש לי בקע קטן בטבור. אך נאמר לי כי הוא לא גורם לכאבים. מב דעתך?לאן אלי לפנות כעת? בתודה מראש אביטל

אביטל שלום, מזל טוב! במהלך ההיריון ואחריו מופרש בגוף הורמון הרלקסין אשר מאפשר גמישות מפרקית להרחבת מבנה האגן. לפי התיאור שלך האפשריות הן: 1. כאב ממקור מפרקי של מפרקי האגן – שינוי במיקום המפרק. 2. כאב ממקור מפרקי/ דיסקוגני של הגב התחתון. הטיפול הינו פיזיותרפיה: טיפול במפרקים על ידי טיפול ידני להפחתת העומס על המפרק, תנועתיות לכיוון הנכון, וחיזוק שרירים ליצוב אזור האגן/ גב תחתון אשר נחלש בהלך ולאחר הלידה. מומלץ לפנות לפיזיותרפיה בהקדם. אין לי ספק שהטיפול יהיה אפקטיבי ויפתור את הבעיה. בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה