חוסר סימטריה באורך הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

26/10/2009 | 18:23 | מאת: מירי

כיצד ניתן לפנות למעבדת ההליכה בכדי לאבחן ילדה בת 12 שסובלת מיציבה עקומה של האגן כניראה כתוצאה מכך שרגל אחת ארוכה מהשניה והולכת כשכפות רגליה פונות פנימה. האם ניתן לדעת האם זה פזיולוגי או אנטומי??? מה הטיפול?

02/11/2009 | 08:35 | מאת: ירון

רגל קצרה היא בד"כ תולדה של שבר בלוחית הצמיחה, או בעיה מבנית מולדת במפרק הירך. עפ"י התיאור שלך לילדה יש פשוט עקמת עם השלכות על השרירים בגפה התחתונה והאגן. העקמת יכולה להיות גרמית או פונקציונלית (חוסר איזון שרירי) או גם,וגם. אני מציע להתחיל באבחון אורטופדי.הטיפול במרכיב הפונקציונלי הוא בעזרת רפואת מגע , פיזיותרפיה.

מירי שלום, ללא ספק שהבדיקה המקיפה ביותר במקרה שאת מתארת הינו בדיקת מעבדת הליכה. להבדל באורך רגלים יש סיבות רבות, חלקם מולדות וחלקם נרכשות. שכיח מאוד הבדל באורך רגליים ללא פגיעה מבנית או מחלה בכלל. לקויי יציבה וחוסר איזון האגן יכול לנבוע מעקמת או הבדל באורך רגליים או שילוב של שניהם. חשוב לאבחן מה התרומה לאי איזון גרמי (הבדל אמיתי) או פונקציונאלי. בנוסף, חשוב אבחון מקור הסיבוב הפנימי של כפות הרגליים. האם ממקור גרמי של השוק או ירך או חולשה שרירית. בהתאם לתוצאות יקבע אבחון והמלצות טיפול ספציפיות לבעיית היציבה: 1. פיזיותרפיה 2. מדרסים 3. הגבהה 4. פרוטוקול לתרגול עצמי 5. הנעלה. מצרף לינק למאמר http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה