נה דעתך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/10/2009 | 01:29 | מאת: אנה

לפני כארבע שנים התחלתי בתכנית כושר בהדרכת מאמן במכון כושר. כעבור שבועיים שך הליכות מהירות נוצר דורבן ברגל, מה שהסב לי כאבים רבים. אף טיפול לא עזר. זנחתי את הכושר, ובמהלך השנים הכאב חלף. כעת אני רוצה לחזור לעשות הליכה מהירה אך פוחדת שיתברר שהדורבן לא עבר ושישובו הכאבים העזים. מהי המלצתך? תודה רבה

אנה שלום, דורבן, אם אובחן בצילום אז בטוח נשאר. אך מקור הכאב אינו השפיץ הגרמי אלא הדלקת בחיבור של הרצועה. (ברור שצריך לשלול מקור אחר של הכאב שלא קשור לדורבן). קודם כל אפשר לנסות הליכות במהירות ותדירות נמוכה. אם הכאב יתחיל שוב אז לפנות לטיפול. ככל הנראה הסיבה לקורבן וכאב הינו מנח ותנועה לא תקינה של כף הרגל. הטיפול הינו: התאמת מדרסים, התאמת נעלי ספורט למבנה ותנועת כף הרגל ופיזיותפריה. לאבחון והתאמת מדרסים ניתן לפנות לפיזיותרפיסט מומחה בתחום או בדיקת מעבדת הליכה לאבחון ומתן מרשם מפורט להתאמת המדרסים. http://www.doctors.co.il/ar/7928/השפעת+המדרס+הביומכאני בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה