כאבים בשריר האחורי של השוק

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/08/2009 | 12:27 | מאת: אור

שלום רב; לפני חודשיים בערך התחלתי לעשות הליכות. אני הולכת כמעט כל יום ולאחרונה גם התחלתי קצת לרוץ. מאז שהתחלתי לרוץ הופיעו כאבים בשריר האחורי של השוק ועכשיו זה מקשה עליי אפילו ללכת. השאלה שלי מה לעשות, האם להפחית את ימי ההליכה? להפסיק לתקופה קצרה? או שלהמשיך כרגיל? בכל מקרה לרוץ עכשיו אי בכלל לא מסוגלת. מה הסיבה ומה לעשות. תודה.

אור שלום, בהנחה שאת בריאה ללא בעיות גב תחתון או מחלות כלי דם, ככל הנראה הסיבה לכאב הינה פגיעה שרירית (שריר gastrocnemius & Soleus). הפגיעה בשריר הינה על רקע חולשה ותנועה לא מאוזת של הגפה התחתונה (בעיקר כף רגל וברך). 1. מתיחות וטיפול ברקמה רכה- עיסוי עמוק. מומלץ על ידי פיזיותרפיה. 2. חיזוק, חיזוק, חיזוק!!! 3. בדיקת כף הרגל ואת הצורך להתאמת מדרסים. קריסה של קשת כף הרגל והיפרפרונציה דורשת עבודת יתר של השרירים. 4. התאמת נעליים. 5. אימון ושליטה שרירית נכונה לתיקון טכניקת ההליכה. במידה ולא תהיה הטבה, מומלץ לפנות לבדיקת מעבדת הליכה, לאבחון ומתן פורוטוקול טיפולי מלא. http://www.doctors.co.il/ar/8209/חשיבות+השוויון+באורך+הרגליים בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה