עמוד השידרה צוארי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/06/2007 | 18:25 | מאת: צ.צ

אני כמה שנים סובלת מבעיה בע.ש.צוארי(לדעתי).הרבה פעמים שאני מסובבת צואר או בעמידה מורידה ראש או למשל שוטפת כלים או מתרכזת עפילו הרבה זמן באובייקט מסוים אני מרגישה לא סחרחורת אלה עיבוד שיווי משקל או שאני הולכת ליפול מן זעזוע מוח.זה נימשך כ-2 שניות,אני עפילו לא מצליחה להבין מה קרא והאם זה מעמוד השידרה או לא. זה קורא לי בהליחה יותר איטית פחות בהליכה מהירה.לפני כמה שנים עשיתי צילום לפני כמה שנים עשיתי צילום- שינוים קלים מתאימים לגיל.מה לעשות זה מפחיד?אני בת54. גם לחץ נפשי נירא לי מגביר את התופעה. תודה.

שלום, תלונות אלו דורשות בדיקה ובירור יסודי. בעיות שיווי משקל יכולות לנבוע כתוצאה מפגיעה במערכת השיווי משקל באוזן הפנימית (ממקור וסטיבולרי), או ממערכת עצבית מרכזית (כולל אספקת דם)- מקור נוירו-וסקולרי. שיבוש במידע של מערכות השיווי משקל (וסטיבולרי, ראיתי ועצבי) יכול להסביר את התלונה שלך. ככל הנראה לא מדובר במקור במערכת השריר שלד. לאבחנה מבדלת וטיפול מתאים יש לפנות לנוירולוג ומומחה אף אוזן גרון. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה