צליעה ללא כאבים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/07/2009 | 22:02 | מאת: רונית

בזמן האחרון מעירים לי הסובבים אותי- על צליעה קלה. כאילו רגל אחת קצרה יותר. אני לא מרגישה כאבים מיוחדים ולא מרגישה תחושה של סחיבת רגל או צליעה. הסימפטום היחידי הוא שקשה לי לקום ממושב נמוך לעמידה- אני מרגישה אי שווי משקל לשניה. צריכה להתאפס לאזן את עצמי ואז להמשיך בהליכה. בהליכה ממושכת כואב לי במפסעה אבל צילום אגן יצא תקין. מה יכולה להיות הסיבה צליעה<?? ואיזה בדיקות עלי לבצע. האורטופד אמר שאני בריאה וזהו..... ולדעתי זו לא תשובה . נ.ב. אני בת 54

רונית שלום, זהו המקרה הקלאסי לבדיקת ניתוח הליכה במעבדת הליכה. המטרה של הבדיקה היא למדוד באופן מדויק את "הצליעה" שלך. ז"א האם זה קשור להגבלה בטווח תנועה ובאיזה מפרק או האם הפגיעה בתפקוד השריר. לרוב, אנו לא מודעים לשינויים קלים ביציבה או צליעה אם לא מדובר בטראומה. על פי הממצאים ניתן להמליץ על טיפול והתערבות שמטרתם להפחית את הצליעה ולמנוע כאב או החמרה בעתיד. על מעבדת הליכה: http://www.doctors.co.il/ar/5901/הליכה+ותנועה:+ואף+על+פי+כן+נוע+תנוע http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה