צעדים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/08/2007 | 11:49 | מאת: נורית

במה תלוי אורך הצעד? איזה שרירים יש לחזק כדי ללכת בצעדים ארוכים וקבועים? בתודה מראש נורית

לצעדים יותר ארוכים יש לחזק את מנגון הדחיפה בסוף שלב הדריכה על מנת להניף את הרגל קדימה ככל האפשר. שלב זה בעיקר מתבצע על ידי כח שרירי הסובך ובשלב תחילת ההנפה, מכופפי הירך. בזמן שמניפים את הרגל קדימה אנו עומדים על הרגל הנגדית. לכן יש לחזק את השרירים בזמן נשיאת משקל לייצוב הגפה על הקרקע. כל שרירי הגפה התחתונה עובדים בזמן ההליכה בתיזמונים שונים. לכן חיזוק השרירים הוא תרגול מנחים ותרגילים המדמים את שלבי ההליכה (תרגילים המפרקים את תבנית ההליכה לחלקים ושלבים). הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה