בעיה ברגליים מלידה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/06/2009 | 15:27 | מאת: ספיר

שלום , אני בת 16 כיום ויש לי קיצור של רגל ימין ב-2.5 ס''מ . הבעיה הזאת היא מלידה . אני משתמשת במדרס הגבהה בתוך הנעל . הבעיה בעיקר מפריעה לי בחיי היום יום מכיוון שרואים הבדל משמעותי ברגליים וזה מונע ממני לחשוף את הרגליים . אשמח לשמוע הצעות לטיפול או ניתוח שיכולים לעזור לי במיוחד מבחינה אסטתית .

ספיר שלום, לא ברור לי מה הכוונה שרואים הבדל ברגליים. האם הכוונה לנפח הרגל (עצם ושרירים מסביב?). בכל מקרה, כאשר ההבדל הוא כ 2 ס"מ התיקון הוא שמרני. הגבהה לרוב תהיה מובנית בתוך הסוליה (ולא בעקב במדרס). המטרה קודם כל היא לאבחן את מידת ההבדל באורך מדוייק בזמן ההליכה, ולפי כך לתכנן מדרסים/ הגבהה ותוכנית טיפול/ אימון שתטפל בפיצוי שהגוף עשה במשך הזמן על ההבדל באורך רגליים. מאמר בנושא הבדל באורך רגליים: http://www.doctors.co.il/ar/6861/על+הבדל+באורך+רגליים בברכה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה