נעלי אפוס - פתרון יעיל?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

25/12/2008 | 21:23 | מאת: פונדק אסתר

היי! אני בת 73 וסובלת מכאבים בברכיים, מידי פעם כשאני הולכת ברחוב, אני מועדת ונופלת כנראה מחוסר יציבות. לפי דברי הרופאים מדובר בשחיקת סחוס המחייב כנראה ניתוח. אני מנסה להימנע מניתוח ולכן בודקת אפשרויות נוספות לפני. האם לדעתך נעלי אפוס יהוו עבורי פתרון לבעייתי ?

אסתר שלום נעלי אפוס פותחו תוך מחשבה ביומכאנית נכונה אשר עד עתה לא יושמה בהליכה.המנגנון החזק ביותר בנעלי אפוס הוא תרגול השליטה השרירית עצבית (שליטה מוטורית). התרגול מבוצע בזמן התפקוד היומיומי תוך כדי הליכה ועמידה. תרגול מסוג זה מיושם בטיפולי פיזיותרפיה באמצעות תרגול על משטחים לא יציבים (כמו פטריה) אך במצב סטטי של עמידה בלבד. במידה והבעיה הינה חולשת שרירים ופגיעה בשליטה הנוירומוטורית, השימוש בנעלי אפוס יכול בהחלט לעזור. חשוב לשלב טיפולי פיזיותרפיה במיוחד אם קיימת הגבלה תנועתית מפרקית, כי אני בספק במידת השיפור בטווחים כתוצאה משימוש בנעליים בלבד. לגבי הפחתת הכאבים, שיפור השליטה המוטורית והתחושה העמוקה גם יוביל להפחתה בכאבים. בנוסף, באפוס טוענים כי ניתן על ידי שינוי מיקום הכדורים להפחית עומסים על איזורים מסוימים במפרק. למיטב ידיעתי לא פורסם מחקר בנושא. המסקנות עד היום בעיקר מבוססות על הסתכלויות קליניות. במידה וקיימת פגיעה כלשהי התרגול בנעלי אפוס יכול לטפל בפגיעה וכך יביא לתפקוד יותר טוב. בכל מקרה אפשר לפנות לצוות המקצועי באפוס ליעוץ בנושא. בברכה, סאם

24/08/2009 | 09:59 | מאת: אבי

רכשתי נעליים כאלה לפני חודש והחזרתי אותם . לא ביקשתי זיכוי כספי משום שמחתימים מראש על אי החזרה. להערכתי האישית כל הסיפור הזה הזוי ואינו מוכח. המכירה נעשית במידה לא מעטה תחת לחץ. מחתימים אותך על מסמך המודיע שאינך יכול להשתמש בנעליים מחוץ לביית ,מחשש לתביעות כתוצאה מנפילה/מעידה. מעבר להקרנת סרט דימוי של החברה אין שום מחקר רפואי המוכיח את הנתונים עליהם מדבר היצרן. משיחה עם רופאים אורטופדיים התשובה הייתה -בולשיט. המוצר נמכר במחיר גבוה 8500 ש"ח מתוכם הלקוח משלם 2000 ש"ח והקופה משתתפת ב- 6500 ש" נוספים. אינני מבין כיצד קופות החולים נפלו לסיפור המימון ההזוי הזה. הנעליים הנ"ל, לדעתי, אינן תורמות דבר לשיפור ההליכה וזה הכל פסיכולוגיה בגרוש. אל תרכשי את הנעליים האלה. חבל על הכסף.

11/01/2009 | 11:49 | מאת: moty

אני שנתיים לאחר ניתוח בכף רגל כולל קרעים של גידים בכף רגל . כעת חוזרים חלק מהכאבים שהיו לי לפני הניתוח האם יש סיכוי ע"י החלפת המדרסים לשיטת אפוס לעזור לי?

מוטי שלום, חסר לי מידע ספציפי לגבי איזה ניתוח עברת, באילו גידים. בכל מקרה מתקיים שינוי במנח כף הרגל שלך בעקבות הפגיעה. לכן יש צורך במדרסים ביומאכניים קשיחים לתמיכה אופטימאלית לאורך כל היום. אני מצרף את הקישור הבא לעיונך http://www.endure.co.il/?categoryId=16287&itemId=55154 מכיוון שהפגיעה שלך כוללת גידים סביב הקרסול, נעלי אפוס יכולים לעזור בטיפול על מנת לשפר את השליטה השרירית. בנוסף, מומלץ להיבדק במעבדת הליכה לאבחון ותכנון אופטימאלי לכל טיפול בעל עיקרון ביומכאני כולל פיזיותרפיה ושיקום. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה