לחץ בגב התחתון בעת רכיבה על אופני שטח

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/11/2008 | 13:41 | מאת: ניסו

אני בן 43 רוכב יחסית חדש ארבעה חודשים התחלתי עם זנב קשיח ועברתי לשיכוך מלא התחלתי להרגיש לחץ חזק בשרירי הגב התחתון בעיקר בעליות ש שם יש יותר מאמץ על הגב מבקש עזרה מה לעשות לא רוצה להרוס את הגב מפני שספורט הוא חלק מחיי היום יום שלי אני הייתי רץ למרחקים ודבר כזה לא קרה לי עוד.

ניסו שלום, 1.ראשית אני ממליץ על התאמת אופניים מדויקת 2.כיפוף מוגבר גורם ללחץ מוגבר בדיסקים של עמוד השדרה. תנסה את אחד מהבאים: רכיבה תוך שמירה על הקשת הקעורה של הגב התחתון, הרמת גובה הכידון ככל הניתן מבלי להרוס את היחס בין הדוושה/ כף רגל והברך, הזזת האוכף מעט קדמית ומטה. 3.תרגול לישור עמוד השדרה ולהפחתת הלחץ הדיסקוגני רכיבה מהנה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה