צעידה על החול בשפת הים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/10/2008 | 15:59 | מאת: חיפאית

שלום חמיס ! שאלתי לגבי בני +60 בריאים : האם יש יתרונות בצעידה מספר ימים בשבוע , בין מחצית השעה לשעה, על החול בשפת הים (עם נעלי ספורט) , לעומת צעידה על אספלט או בטון? אם כן, מהם היתרונות? ואם יש חסרונות , אשמח גם כן לשמוע מהם, במיוחד על רקע מאמץ יתר שנדרש (לפי הבנתי) בהליכה על חול, שאינו משטח אחיד, לעומת הליכה במקום אחר. הכוונה בעיקר לנזק שיכול להיגרם בכפות הרגליים, ברצועות, בגיד אכילס, בקרסול ובמקרים שיש דורבנים. תודה, חיפאית

היתרון של הליכה על חול בשפת הים זה בבלימת הזעזועים שהחול מספק לעומת אספלט ובטון. דבר שני, החול מספק משטח לא ישור ורך, כך נדרש הרכה יותר כח ושליטה שרירית דבר שמביא לחיזוק משמעותי של המערכת השרירים שתומכת את המפרקים ומפחיתה את העומסים עליהם. חסרונות: במידה ומערכת השרירים חלשה ולא יכולה להתמודד עם העומס, מתפתח עומס מוגבר במפרקים אשר עלול להביא לכאבים ונזק מפרקי. הדבר בעיתי במיוחד כאשר המנח הביומכאני והתנועה המפרקית לא אופטימלית. לדוגמא: פלטפוס, זוית X מוגברת בברכיים. אז נדרשת התאמת נעליים נכונות, מדרסים, ותרגול ספיציפי (אפשר לפנות לפיזיותרפיסט לבדיקה והדרכה). מומלץ להתחיל בצעדות על אספלט ולאחר חיזוק לעבור לחול. הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה