כאבים קשים בשוקיים ובברכיים בגלל LIPITOR

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/09/2008 | 01:56 | מאת: HELEN

שלום לדוקטור הנכבד, הנני בת 68. בגלל עלית קטנה בכולסטרול קיבלתי במשך שלושה חודשים LIPITOR 10 ומאז אני סובלת מאד מכאבים עזים בשוקיים ובברכיים. הפסקתי לקחת התרופה לפני כחמישה שבועות אך אין לי כל שיפור. אורטופד המליץ לי להחליף דירה ללא מדרגות ולקנות רכב גבוה (כמו ג'יפ) ואין לי יכולת לבצע אף אחד מאלו. כמו כן המליץ לי לחזק בעצמי את שרירי הרגלים בתרגיל שהראה לי - ואמנם אני עושה זאת בשקידה. שאלתותיי הן: האם התופעה מוכרת, ואם כן מדוע לא אוסרים על השימוש ב-LIPITOR? האם קיימות תרופות נגד כולסטרול שלא גורמות לחולשת שרירים ולכאבים? והכי חשוב לי: האם המצב הוא הפיך ויש סיכוי שאוכל להלך בצורה נמרצת כפי שהיה עד התרופה הנוראה הזאת. ועוד שאלת הדרכה: מהם התרגילים המוכחים כיעילים למצב זה. קשה לי להגיע למכון פיזיותרפיה המרוחק מאד ממקום מגוריי ובהדרכה מפורטת אני יכולה לבצע הוראות כמו שצריך. מצפה לתשובתכם ומודה על כך מכל הלב מראש. HELEN

HELEN שלום, אחת מתופעות הלוואי השכיחות של Lipitor הינה כאב שרירי על רקע של פגיעה ברקמת השריר (Myopathy). יש לפנות לרופא המטפל לבדיקה ולראות האם קיימות תופעות לוואי נוספות ובהתאם להפסיק או להחליף את התרופה. מומלץ מאוד לפנות לפיזיותרפיסט על מנת שיאבחן את מקור הכאב. שרירי או מפרקי. בהתאם יטפל. לבעית שרירים מומלצת פעילות ספורטיבית כמו הליכה, שחיה ואופניים. אפשר לנסות מסאג וחימום. לטיפול יעיל ונכון ביותר יש לפנות לפיזיותרפיסט מוסמך. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה