הליכה ושחיקת הסחוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

29/07/2007 | 21:28 | מאת: אסתר כהן

לרופה שלום הנני סובלת משחיקת הסחוס בברך עברתי ארטוסקופיה ועכשו אני מרגישה טוב כי הרופא גרד.שייף את הסחוס .אבל לאחרונה שמנתי והחלטתי לעשות הליכה בשעות הערב אבל אמרו לי שאסור לך כי ההליכה מאיצה את השחיקה בסחוס האם זה נכון ואם כן תמליץ לי בבקשה על פעילות אחרת בתודה מראש

אסתר שלום, זה תלוי במידת השינויים הניווניים (שינויים בסחוס). הפעילות הספורטיבית הבטוחה ביותר לגפיים התחתונות שמאפשרת חיזוק שרירים ושיפור סיבות לב ריאה הינה שחיה ותרגול בתוך מים, כיוון שהדבר מפחית משמעותית את העומס על המפרקים. הליכה היא גם כן פעילות ספורטיבית מומלצת. להמליץ או לאסור על ביצוע הליכה לצורך תירגול וספורט כאשר קיימת פגיעה של שחיקת סחוס במפרק, עניין של גישה. לפי דעתי מומלץ ללכת, אבל יש לבדוק באיזו מידה, על איזה משטח, סוג נעלים או צורך בהתאמת מדרסים (במטרה להפחית עומס ממפרק הברך). חובה לשלב טיפולי פיזיותרפיה לצורך חיזוק והכנת מערכת השרירים לפעילות הנדרשת. במידה והשינויים בברכיים חמורים מאוד, אמליץ על הליכות קצרות ויותר ותרגול בבריכה, אבל בהחלט לשלב הליכה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה