ניתוח צוואר הירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/09/2008 | 12:55 | מאת: צבי

עברתי ניתוח בצוואר הירך לפני 3.5 חודשים ברצוני לדעת מניסיונך כמה זמן לוקח לחזור להליכה רגילה מיום הניתוח. אני כבר מסוגל ללכת ללא מקל אבל עדיין עם צליעה קלה

צבי שלום, מכיוון שאתה הולך ללא מקל עם צליעה קלה זה מראה על התקדמות טובה. הליכה ללא צליעה יכולה להיות תוך 3 חודשים עד 12 חודשים. זה תלוי במצב ההתחלתי (גיל, כח שרירים) וגם מצב השרירים לאחר הניתוחים ועמדת השבר לאחר הניתוח. מומלץ המשך שיקום בפיזיותרפיה לצורך חיזוק השרירים החלשים הגורמים לצליעה. בנוסף, אני ממליץ להמשיך ללכת עם מקל על מנת למנוע הרגל תבנית הליכה לא תקינה אשר יהיה קשה לצאת ממנה למרות חיזוק השרירים בעתיד. לכן, סבלנות להמשיך בפיזיותרפיה ממוקדת לשרירים החלשים ותרגול עצמי עד שנה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה