ROM

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/07/2007 | 12:17 | מאת: מנחם

שלום , מהו טווח תנועה אקטיבי ומהו טווח פסיבי? מהם הגורמים המשפיעים על כל אחד? כיצד ניתן לשפר אותם? תודה מראש.

טווח תנועה אקטיבי הוא הטווח שאנו משיגים במפרק בזכות כח השרירים. במידה והשרירים חלשים מאוד טווח זה יהיה מוגבל, כי אין מספיק כח על מנת להניע את המפרק. טווח פסיבי, הוא הטווח שאפשר להשיג כאשר הבודק מניע את מפרק הנבדק (הרפוי). זאת אומרת ללא תלות בכח השרירים. טווח פסיבי עלול להיות מוגבל כתוצאה משינויים מפרקים, קיצור/ הגבלה של רצועות, גידים ו/או שרירים. לטיפול בהגבלה הפסיבית יש להאריך רקמות מקוצרות ולשחרר את ההגבלה המפרקית. לטיפול בהגבלה האקטיבית יש לחזק שרירים חלשים. בהצלחה סאם

31/07/2007 | 12:51 | מאת: יוסי

תודה. כיצד ניתן לטפל בהגבלה הפסיבית?באילו שיטות?

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה