שיקום לקרע במיניסקוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/06/2008 | 23:52 | מאת: אורן

נפצעתי לפני שנה וחצי בתאונת סקי ונקרע לי המיניסקוס בצורה חריפה בברך שמאל, ובברך הימין באותה עת אותר גם קרע, אך לא חמור באותה מידה. נותחתי בברך שמאל בארתוסקופיה ולאחר מס' שבועות חזר הכאב (בברך שמאל). אני צריך לציין שבאותה עת הומלץ לי לא לעשות פיזיוטרפיה לאחר הניתוח (טעות של המנתח...). לאחר מספר שבועות חזר לי הכאב בברך שעברתי ניתוח (שמאל) וגבר עם הזמן, ולמשך כשנה ניסו לפתור לי את הבעיה בכדורים נוגדי כאבים ודלקות ולא עזר עד שקיבלתי זריקות סטואידים ומאז הכאב כמעט נעלם בברך שמאל. אך תוך כדי אותה שנה הנזק הקטן בברך ימין הוחרף, כנראה בעידוד העובדה שברך שמאל שלא שוקמה היטב לאחר הניתוח כאבה וגרמה לי להשען על הרגל ימין. ולאט לאט התחיל כאב שהלך וגבר בברך ימין. כעת ברך ימין שלא עברה ניתוח כואבת לי מאוד והקרע אני משער החריף, אך לאחר הבעיות שהתפתחו בניתוח הברך הקודם איני שש ישר לאופצית הניתוח. ומחפש פתרונות נוספים. אני מתחיל פיזיותרפיה שבוע הבא ושוקל לנסות טיפול/נעלי אפוס. האם זה יעזור? כדאי להוציא כספים נוספים או ללכת לניתוח וזהו? תודה מראש, אורן

אורן שלום, לפי הסיפור שלך, ניתוח הוא האופציה האחרונה. תתחיל בטיפולי פיזיותרפיה ותתיעץ גם עם הפיזיותרפיסט שלך. שני המרכביבים החשובים בטיפול הם שיפור טווחי התנועה על ידי טיפול בנזק של המניסקוס התוך מפרקי, ושיפר השליטה השרירית של המפרק על ידי תרגול על משטחים ניידים, העיקרון שלפיו פותחו נעלי אפוס. 1. במידה וקיים גם חוסר יציבות, נעל אפוס יכולה לתרום מאוד. 2. מומלץ להתייעץ עם הפיזיותרפיסט שלך. ייתכן והוא יעדיף שתמתין מספר שבועות עד שהוא יוכל להעריך את השפעת הטיפול שלו ללא גורמים מתערבים. 3. מידת הצלחת הטיפול תלויה במידת ההשקעה שלך בתרגול על פיתה ופטריה. 4. אני ממליץ שתתיעץ עם צוות אפוס. צוות מקצועי שיכול להסביר לך את מידת תרומת הנעלים לפגיעות שלך – ימין ושמאל. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה