אורך כף רגל שמאל ארוך מימין

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/06/2008 | 21:53 | מאת: ד

שלום אני בן 24 וחצי והיום במקרה אני שמתי לב שיש הבדל של בערך סנטימטר 1 בין הכפות. זה לא מפריע לי בשום צורה, מה שמענין אותי מה הסיבה לזה ואיזה השלכות יכולות להיות בעתיד? תודה מראש

ממצא זה יכול לנבוע מאסימטריה במנח כפות הרגליים. קשת נמוכה יותר תתבטא ברגל ארוכה יותר, וההפך לגבי קשת גבוהה. ממצא זה יכול להיות פיצוי על יציבה לא תקינה כמו הבדל באורך רגליים, עקמת ועוד. אפשרות אחת היא לא להתיחס לזה, ובמידה ומתחילים כאבים כלשהם לאורך הרגליים או אפילו עד הגב התחתון, מומלץ לפנות לבדיקת פיזיותרפסט או אורטופד. אפשרות שניה היא לנקוט בגישה המניעתית וכבר לגשת להיבדק על ידי פיזיותרפיסט מומחה ביציבה ואורטופדיה לצורך זיהוי מקור ההבדל והמלצה על בדיקות נוספות או טיפול. ייתכן והבדיקה תוביל למסקנה שמדובר באסימטריה באורך עצמות כף הרגל ללא צורך בטיפול. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה