פחד מפני פרקינסון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/06/2008 | 12:20 | מאת: נ

שלום! אני בן 23. בערך בגיל 17 שמתי לב שלפעמים יש לי רעד קל בידיים. שמתי לב שבד"כ זה אחרי מאמץ שאני עושה בידיים.אף פעם זה לא ממש הפריע לי ולכן די התעלמתי מזה. לאחרונה יש לי תחושה של חולשה ועייפות (שמלווה גם בכאבי בטן ולפעמים שלשולים) ושמתי לב שמדי פעם יש לי רעד בכפות הידיים (גם ללא קשר למאמץ). יש לציין שאני טיפוס די לחוץ ואני גם סובל מדופק לב מהיר. לאחרונה שמעתי שמחלת פרקינסון יכולה גם להתחיל בגיל צעיר. מאז ששמעתי אני די לחוץ מהעניין. השאלה שלי היא האם יש באמת סיכוי שזה חס-וחלילה פרקינסון? יכולה להיות עוד סיבה לתופעה שציינתי? אשמח לקבל תשובה ומהר. תודה ויום טוב!

בוודאי שיש עוד סיבות לתופעות שציינת כולל הרבה סיבות לרעד. תתיעץ עם רןפא המשפחה שלך (לבדיקות ראשוניות). במידה ואכן קיים רעד וסימנים נוירולוגים לא ברורוים, מומלץ לפנות ליחידה להפרעות בתנועה, במרכז הרפואי ת"א (איכילוב). בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה