רגליים רדודמות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/06/2008 | 19:08 | מאת: רונית

אמי בת 79. מרגישה מצויין. בריאה בדרך כלל .בלי תרופות למיניהן למעט כולסטרול. לאחרונה מרגישה הרדמות ברגליים תוך כדי הליכה.. פתאם הרגליים קופאות.. נרדמות והיא משפשפת אותן וממשיכה לצעוד. מה יכולה להיות הבעיה ולאיזה רופא פונים.? רופאת משפחה נתנה כדור נגד כאבים.. ולא ידעה למי לפנות

רונית שלום, כנראה מדובר בתמונה קלינית של צליעה לסרוגין (intermittent claudication). שתי אבחנות אפשריות: 1.הצרות התעלה בעמוד השדרה המותני: לחץ עצבי שמתגבר תוך כדי הליכה ומתבטא בכאב, והררדמות של שתי הגפיים התחתנונת שנעלמים במנוחה(בישיבה), ואז ניתן להמשיך ללכת. 2.פגיעה באספקה דמית. הכאב מופיע תוך כדי הליכה ונעלם לאחר מנוחה, דווקא בעמידה. מומלץ לפנות לאורטופד, ובמידה ומדובר בפגיעה בכלי דם לרופא מומחה כלי דם. בריאות שלמה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה