שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

20/05/2008 | 23:20 | מאת: שאול

שלום, אני זקוק לייעוץ בקשר לאמי. אמי (73) אובחנה ( אבחנה ראשונית של אורטופד כללי מצילום בלבד) כזקוקה לניתוח הרחבת תעלת עמוד שדרה. הבנתי שמדובר בניתוח לא פשוט- קרי הרדמה וניתוח כולל התערבות ממשית- לא אנדוסקופי. אמי סובלת כ-20 שניה מסוכרת שמאוזנת בתרופות,לחץ דם יחסית גם מאוזן. לפני 30 שנה בניתוח קיסרי הייתה הסתבכות שהרקע לא ברור לנו. היא הייתה במצב של קומה. הבנו שכנראה (דגש על כנראה) שמדובר היה ברגישות להרדמה. כשהופנתה לפני כמה שנים ליחידה לבדיקת לרגיה נאמר שסיפור הקומה היה מזמן ולא צריך לבדוק רגישות. אני מפחד על רקע הפחד ממהרדמה שתפנה לניתוח, מה גם עם הסכנה שבהידבקות בניתוח פתוח בחיידקים אלימים. אמי סובלת גם מבעיה בשווי משקל. לא נערכו לה בדיקות מלבד הערכת רופאת המשפחה שמדובר בבעיה שמקורה מהאוזן. בפיענוח הצילום רשום גם אוסטאופורוזיס, דבר שהאורטופד כנראה לא ראה היום/לא התייחס. מה מערכת השקולים שכדאי לקחת. איזו תוכנית טיפול היית ממליץ לפני ניתוח, במקום ניתוח, אילו בדיקות היית ממליץ לעשות.

שאול שלום, במידה והאבחנה נכונה ואכן קיימת היצרות של התעלה, ואין כרגע סימנים שדורשים התערבות ניתוחית באופן מיידי כגון מעורבות נוירולוגית (חולשה שרירית או איבוד תחושה),ההמלצה היום לפי המחקרים הינה נסיון לטיפול שמרני: פיזיותרפיה, הידרותרופיה, הדרכה לתרגול עצמי. במידה וטיפול שמרני לאורך תקופה של 3-6 חודשים לא מביא לשיפור, יש מקום לשקול טיפול כירורגי. חשוב להתיעץ עם מומחה עמוד שדרה לצורך אבחנה מבדלת (לבדוק אפשרות אחרת למקור הכאב), או לאמת את האבחנה של היצרות התעלה והצורך בניתוח. בריאות שלמה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה