מיניסקוק ונעלי אפוס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

30/03/2008 | 11:44 | מאת: אורי

שלום, בעבר נותחתי בברכיי (שתיהן) וחלק מהמיניסיקוס המידיאלי הוצא. כיום לאחר 13 שנה (בן 55) סובל מכאבים, אך מתפקד וגם מתאמן (קרוס ואימוני כוח). שאלתי מתייחס לנעלי אפוס , האם עשויות להועיל לבעייתי ואם כן עד כמה, אני יודע כי קשה לענות, אך אשמח לשמוע דעתך ואם יש לך נסיון עם מטופלים שעברו טיפול בנעליים אלו בהתייחס לבעייתי. תודה אורי

אורי שלום, חשוב לאבחן את מקור הכאב - האם הוא נובע מפגיעה בסחוס המפרקי או מחוסר איזון שרירי באיזור הברך. יש לבדוק את מנח כף הרגל והירך - כיצד הם משפיעים על מנח הברך (יכול להיות שיש לטפל במפרק אחר). תרגול השליטה המוטורית ופרופריוספציה הינו חלק חשוב בשיקום הגפה התחתונה. כמו כן, יש לשנות את המנח הביומכאני של הגפה אשר לרוב אינו תקין במקרה של כאבים. לכן הטיפולים האפשריים הינם: פיזיותרפיה לשיפור טווחי התנועה, הורדת כאב, חיזוק השרירים ושיפור השליטה המוטורית, התאמת מדרסים ביומכאנים לשינוי המנח הביומכאני הלא תקין של הגפה וכמו כן, התאמת נעליים. נעלי אפוס נותנים את האפקט הפרופריוספטיבי ומשנים את המנח הביומכאני של הגפה התחתונה. לבדיקת מידת ההתאמה שלך לטיפול בנעלי אפוס אני ממליץ לך לפנות לפגישת יעוץ עם צוות המקצועי באפוס. בהצלחה סאם

04/05/2008 | 17:29 | מאת: חנוך

יצאת טוב מהמלכודת

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה