עיסוי:רפואי,טיפולי,רקמות עמוק,תאילנדי

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

23/01/2008 | 11:37 | מאת: מעסה

שלום רב לבעלי הפורום , רציתי לקבל את חוות דעתם בנוגע למקצוע המסז כמקצוע טיפולי. כתחום טיפול בגוף בכלל ובמערכת התנועה בפרט מה דעתם?היכן מקומו של ההסז בטיפול בכאבים ובפתולוגיות שריר-שלד שונות? האם יש לך ניסיון בטיפול מסוז זה? האם הוא יכול לעמוד בפני עצמו? וכל הערה ותגובה בנושא תעזור. אני מקווה לדיון פורה,מעניין ורחב אופקים. תודה מראש.

שלום רב, המסאז' מהווה תוספת טיפולית חשובה ומשלימה לטיפול הרפואי. לא, זה לא יכול לעמוד כטיפול בפני עצמו. חשוב לזכור, שהמטרה הראשונה והחשובה ביותר הינה אבחון מקור הסמפטומים במערכת המוסקלוסקלטלית על ידי גורם רפואי. על פי האבחון ניתן לטפל. במידה והפתולוגיה או חלק גדול ממנה הוא ממקור שרירי, ניתן לטפל על ידי מסאז' לצורך השגת מטרות כגון: שחרור שרירים, הזרמת דם, זירוז מטבוליזם, הגמשת רקמות וכו'. קיימים תיאוריות ומחקרים התומכים בכך. חשוב לציין, שלפי המחקרים היום חשוב לבצע טיפול בו המטופל אקטיבי ולא פסיבי (כמו מסאז'). לעומת זאת, המחקרים גם מוכיחים יעלות טיפול במגע ידיים - Hands on therapy בהורדת כאבים, וכך שיפור טווחים ותפקוד. בנוסף, אולי קיימים אספקטים נוספים למסאז' שלא התיחסתי אליהם. התיחסותי הינה בעיקר לטיפול במערכת התנועה. בכבוד, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה