ACUTE TORTICOLLIS

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

05/01/2008 | 11:35 | מאת: שמואל

מישהו יודע כיצד מטפלים במצב זה טיפול מנואלי?או איזה טיפול עוזר? האם הוכח שמשנה מהלך מחלה טבעי שחולף אחרי שבועיים? היכן ניתן ללמוד יותר על המצב? תודה.

שמואל שלום, טורטיקוליס הוא מצב בו הצוואר נמצא במנח מסובב או מכופף בגלל כיווצים לא רצוניים של שרירי הצוואר. טורטיקוליס יגרום למנח לא תקין של הראש. בבדיקה הקלינית, שרירי הצוואר יראו וירגישו תפוסים וקשים. הבעיה והסימפטומים לרוב חולפים מעצמם תוך כשבועיים אך מומלץ בכל זאת לטפל על מנת למנוע כאב בתקופה הבעייתית, לזרז את ההחלמה ולמנוע מצב של טורטיקוליס כרוני שבו אין החלמה וחזרה של הצוואר והראש למנח תקין. הטיפול: חימום ועיסוי להורדת מתח בשרירי הצוואר, צווארון תומך, משחררי שרירים ומשככי כאבים במידת הצורך. בחיפוש בגוגל ניתן יהיה למצוא מידע רב אודות טורטיקוליס אך יש לשים לב למקור המידע – לא כל האתרים מהימנים. בברכה, סאם

23/03/2008 | 14:09 | מאת: סשה

שלום רב, אחותי בת 35 סובלת ממחלה כרונית הנ"ל ( בצוואר) יש לה תנועות לא רצויות והיא מקבלת טיפול של זריקות לצוואר וגם תרופה קלונקס האם קיימים היום שיטות טיפול חדשות ? אנא עזרו

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה