מידרסים, כאבי עקב/דורבן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

15/12/2007 | 13:01 | מאת: חיפאית

שלום, התייעצתי עם רופא אורתופד כף רגל, עקב בעיית כאבי עקב דורבן ברגל ימין, הנמשכים זה כחודשיים. (בעיה במיוחד על הבוקר, לאחר ישיבה, וגם , אמנם פחות במשך היום) קיבלתי כרית תמיכה לקשת האורכית הפנימית, שהיא גבוהה יותר מאשר ברגל השנייה. בתקווה שזה יעזור לי... 1. מדוע דבר כל כך פשוט לא נמכר בחנויות בארץ? 2. במחשבה לעתיד, במידה ויהיה בכל זאת צורך במידרסים - במצב כזה, מה עדיף - מידרס רך או קשה יותר.? 3. יש פירסום באיזור חיפה , של אחת החנויות העוסקות במידרסים, על מידרס AVIDOR AMERICAN GRAPHITE - A.A.G ומצויין על ידם שזה ה"מדרס מספר 1 בעולם". כן מצויין שהמידות נלקחות רק בשכיבה, איסוף הנתונים מתבצע בעזרת כפפות S.P.S (כפפה פולימירית) תוצאת ארה"ב, המדרס עשוי מחומר ייחודי (?) , לא מצויין מהו החומר. לא מצאתי שום מידע על מידרס כזה באינטרנט. מה ידוע לך על כך ? תודה

במידה וכף הרגל נוטה לקריסה פנימית ולצניחה של הקשת (זהו מבנה כפות הרגליים השכיח ביותר עם סמפטומים כפי שתיארת) חייבים להשתמש במדרס קשיח אשר מתקן את מנח הקשת (מרים את הקשת ותומך בה( ואת מנח כף הרגל (ימנע את הקריסה). אין מוצר מדף מוצלח- לא מומלץ. המדרס חייב להיות מותאם אישית לפי כף הרגל שלך. יש לקחת את מידות הרגל את הרגל ללא נשיאת משקל. אין חשיבות לסוג החומר איתו מודדים. אפשר עם חומר פולימרי או עם גבס רגיל (הפעולה נקראת גיבוס כף הרגל). המטרה היא לקחת מדידות של כף הרגל במצב המתוקן, לפי זה מהנדסים את המדרס, ואז הגבס (או הפולימר) נזרק. המדרס הביומכאני מאת: סאם ח'מיס המעבדה לחקר ההליכה והתנועה, המרכז הרפואי ת"א (איכילוב) איימקס המרכז הישראלי לניתוח תנועה וספורט המדרס הביומכאני, הינו מדרס המתקן את המכאניקה ומפחית את העומסים המתפתחים בגפה התחתונה על ידי שליטה בתנועה לקויה של כף הרגל והקרסול. המדרסים הביומכאניים עשויים מחומרים תרמופלסטים, סיבי פחם וחומרים בולמי זעזוע, בעלי משקל זניח ובדרגות קשיחות שונות. מחקרים רבים מוכחים כי מדרסים ביומכאנים מותאמים מונעים אי נוחות ומעלימים כאב בכפות רגליים ומהווים אמצעי חשוב לטיפול בפגיעות בגפה התחתונה ובגב התחתון. מדרסים ביומכאנים מספקים תפקוד מקסימאלי נוח, הגנה ובלימת זעזועים, תמיכה לקשתות כף הרגל ושליטה בתנועות הגורמות לנזק. המדרס משנה את תנועת המפרקים, ואת תפקוד השרירים, הגידים והרצועות סביב כף הרגל. להתאמת מדרסים ביומכאנים יש לבצע בדיקה קלינית והערכת המנח הביומכאני של כף רגל, הקרסול, הברך, הירך, האגן והגב תחתון בעמידה ובהליכה. במידת הצורך תעשה בדיקה ממוחשבת תלת מימדית של תנועת הגוף. יש לגבס את הרגל ללא נשיאת משקל במנח האופטימאלי, רק ע"י מומחים שהוסמכו והתמחו בשיטה זו. הגבס נסרק במערכת לייזר ממוחשבת תלת מימדית המזינה את נתוני כף הרגל למחשב. ההתאמה הממוחשבת מתבצעת על-פי מודלים ביו-מכאניים, וכוללת שינוי זוויתי, תיקון עמדת קשתות כף הרגל, ומתן תמיכות באזורים שונים.

10/12/2008 | 14:34 | מאת: אורי

שלום, אני שוקל לקנות מידרס ע"י התאמה אישית לכף רגלי.[ימין ושמאל]. ברצוני לדעת מה תחום המחירים למדרסים באיכות גבוהה. תודה

23/12/2007 | 15:56 | מאת: אביבית משה

רפלקסולוגיה יכולה לעזור מאד!

23/12/2007 | 22:05 | מאת: חיפאית

שמעתי שטיפול רפלקסולוגי בבעייה דורבן מכאיב לא מעט. נעשית בעצם 'שבירה' של הדורבן. ומה עם הדלקת? שהרי הדלקת היא הבעיה? תוכלי להבהיר לי בנושא זה ?

17/01/2008 | 17:05 | מאת: משה

זה המצאה של סוחר שאינו מבין דבר וחצי דבר בכף הרגל , לא ללכת שולל

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה