טוטיקטוליס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/10/2007 | 00:28 | מאת: יניב

שלום, יש לבן זוג של ידידה שלי שהוא בן 27 טורטיקולס מלידה והוא לא יכול לסובב את הראש לצצדים וגם למטה כלומר להביא את הראש לחזה וההפך אחורה.רציתי להבין מה בדיוק הבעיה במצב זה כי הוא אומר שהרואים אמרו לו שאין מה לעשות בכלל וזה מה יש! הם אומרים שזה לא שריר. תוכל להסביר לי?

לצערי לא אוכל לתרום הרבה בשאלה זו. טורטיקוליס יכול להיגרם כתוצאה ממספר סיבות שאינן שרירים, כגון: מפרקים, דיסקים ורצועות, זיהומים או מחלת מפרקים/ שרירית מוגדרת, ועוד. אני מעריך שכבר ניתנה אבחנה כלשהי, חשוב לדעת מה אובחן עד היום. מצב כזה של טורטיקוליס מלידה אינה שכיח, לכן יהיה קשה לייעץ לך דרך הפורום. מומלץ להתיעץ עם אורטופד ופיזיותרפיסט מומחים בעמוד השדרה יחדיו לצורך קבלת אבחון נכון וכדי לבדוק את תרומתו של כל אחד מהם (אם אפשר) לטיפול במצב. לכן, חשוב שיהיה שיתוף פעולה רציף ביניהם. בהצלחה סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה