הליכה לא נכונה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/10/2007 | 14:49 | מאת: bobo

שלום!!! אני בת 31 שנים.אני כבר כמה שנים שמתי לב שאני כבר לא הולכת זקוף.אני לא מצליחה ללכת זקוף.שאני הולכת החלק העליון שלי הולך קדימה גם הראש לא בקו של הרגליים או אחורה אבל לא ישר.זה נורא מפריעה לי המצב.!!!שאני מנסה ללכת ישר,ראש זקוף,כתפיים אחורה,ללכת ישר...(זקוף) .בסוף יוצא לי ללכת בצורה מצחיקה.אני הולכת למכון כושר בשביל לחזק את השריר של הגב אבל זה לא עוזר.מה עושים?איך ללכת ישר(זקוף)??נמאס לי שאנשים צוחקים על ההליכה שלי.יש תרגילים שאתה ממליץ לחיזוק הגב?.

בובו שלום, תיאור הבעיה שלך אינו תיאור של בעיה שכיחה בגיל כה צעיר- 31. מה שבטוח, שהסיבה שאת לא הולכת זקוף אינה חולשת שרירים. במידה ואת בחורה בריאה, לשרירים יש מספיק כוח על מנת להביא אותך למצב זקוף, ואפילו ליישור יתר. לכן, לפי דעתי, הסיבה ליציבה שלך היא הגבלה תנועתית: קיצור שרירים, גידים, רצועות ו/ או הגבלה ונוקשות מפרקית. ואז, הטיפול צריך להיות ממוקד לאלמנט המגביל את התנועה ורק לאחר מכן יש לחזק את השרירים הזוקפים של הגב. מכיוון שתלונתך אינה שגרתית, אני מאוד ממליץ לפנות לפזיותרפיסט או למעבדת הליכה לצורך קבלת אבחון מדויק של מקור הבעיה ותכנון טיפול פיזיותרפי מתאים עבורך. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה