תסמונת התעלה הטרסלית הדיסטלית

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

09/10/2007 | 01:11 | מאת: מילי

תסמונת התעלה הטרסלית הדיסטלית DIstaL TIbIaL tarsal tunnel syndrome כיצד מאבחנים מחלה זו?באיזה אמצעי.? האם זה אופייני בנשים בגיל 53 עם כאב שורף בוער בעקב סליחה בעיקר בחלק הפנלטרי כולו של כף הרגל. תודה

מילי שלום, פגיעה זו מאובחנת לפי: אנמנזה (תיאור הסמפטומים), מיקום והתנהגות הסמפטומים (מתי מתגברים ומתי מופחתים), מבחנים קלינים להפקת הסמפטומים כמו הקשה על איזור התעלה (אחורית לפטישון המדיאלי), מתיחת או דחיסת העצב. בנוסף, הדמיה לאבחון מקור ההיצרות של התעלה: US ו- CT. כן מתאים לכאב שורף בחלק הפלנטרי של כף הרגל אך יכול להתרחש בכל גיל. הטיפול: פיזיותפיה לשחרור הלחץ העצבי (טיפול מיקומי להורדת הנפיחות והלחץ של רקמות העוברות בתעלה), תנועתיות מערכת העצבים, טיפול חשמלי, טיפול לתיקון הגורם המכאני לתופעה, למשל מנח לא תקין של כף הרגל, והתאמת מדרסים וחיזוקים לתיקון המנח. במידה וטיפול זה לא עוזר יש לשקול התערבות כירורגית. בברכה, סאם

18/10/2007 | 14:55 | מאת: מיכי מנהיים

הבעיה נובעת בד"כ ממנח לא תקין של כף הרגל אותו ניתן לתקן ע"י מדרס תפקודי מתאים, יש לשים לב שהמידות למדרס נלקחות באמצעות תחבושות גבס בשכיבה .

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה