הליכה אצל פעוטה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

07/10/2007 | 19:50 | מאת: שושי

בתי בת 23 חודשים החלה ללכת רק לקראת 21 חודשים. היתה במעקב של המכון להתפתחות הילד ללא ממצאים חריגים. מוטוריקה עדינה מפותחת , מאד מילולית, ללא ממצאים ניורולוגים וכו'.מתי מרגע רכישת ההליכה הפעוטה " אמורה" להתחיל לרוץ? הסבתא טוענת שרגל אחת נסחבת ושיש להפנותה לאורטופד. אני טוענת כי יש לתת לה זמן כיוון שלא מזמן התחילה ללכת.. מה דעתך? תודה מראש

שושי שלום, מכיווון שמדובר באיחור התפתחותי קשה לדעת מתי תהיה התפתחות מנגנון הריצה. אין ספק שמכיוון שרכשה את יכולת ההליכה רק לאחרונה, איכות ויכולת ההליכה רק תלך ותשתפר כולל היציבות, שיווי המשקל, הכח והלמידה המוטורית. מכיוון שהיה איחור התפתחותי והסבתא שמה לב למשהו (שעשוי להיות נכון או לא נכון) מומלץ להיות במעקב אצל אורטופד ילדים, במעקב ואפילו בטיפול במכון להתפתחות הילד אצל פיזיותרפיסטים המתמחים בהתפתחות הילד. הם הכי טובים בזיהוי ליקויי התפתחות!!! בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה