בעיית הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

03/10/2007 | 05:45 | מאת: יוסי

לדר חמים שלום רב אמי בת 77 ועדין עוזרת לי בעבודה מזה זמן רב היא מתלוננת על כאבים בברכים והיא מתקשה בהליכה היום ראיתי שהיא סוחבת את הרגל שמאל היא כל הזמן מתללוננת על כאבים בשני הרגלים צילומי גב תקינים היינו אצל אורטופד בצילום הוא אומר שיש דלקת ונתן טיפול ללא תוצאות כל הזמו היא נזקקת למשככי כאבים רופאת משפחה אמרה שהרפלקסים שלה תקינים אשמח לשמוע את דעתך יוסי

יוסי שלום, כאבי ברכיים הם תופעה שכיחה מאוד בגיל הזה, ולרוב כתוצאה משינויים מפרקיים ניווניים, הגבלה בתנועה מפרקית וחולשת שרירים. לאחר הבירורים שעשית אני ממליץ מאוד לפנות לפיזותרפיסט לאבחון מקור הבעיה, לטיפול שמרני על ידי טיפול מנואלי (ידני) לשיפור טווחים, הקלה בכאים, שיפור השליטה השרירית והתנועה במפרק בזמן תפקוד. התוצאות לרוב מספקות עם הטבה משמעותית בתפקוד, אבל שוב, רק לאחר אבחון והבנת חומרת הבעיה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה