כאבים בשוק שמאל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

12/06/2014 | 22:03 | מאת: איתי

אני משרת כשנה וחודשיים בצהל בשריון, קרבי. חודשיים לאחר הגיוס היה לי מסע ובאמצע המסע התחלתי לחוד כאבים עזים בשוק שמאל. הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה דין סנפלינט ונתן לי מנוחה. עד לפני חודשיים זה כאב רק במאמץ, אך לפני חודשיים זה התחיל לכאוב כל הזמן, ולפני שבועיים התחלתי כבר לצלוע כי כל דריכה שלי זה כואב ממש. אציין כי עשיתי מיפוי עצמות וצילום רנטגן והן יצאו תקינות. מה זה יכול להיות? האם יראו את זה האולטראס סאונד? האם אוכל להמשיך לשרת בקרבי? תודה רבה מראש

שלום קיימת אבחנה מבדלת בין שין ספלינטס לבין שברי מאמץ. תלוי בסוג כף הרגל שיש לך ובמבנה. בכל מקרה יש צורך להבדק אצל פיזיותרפיסט שמתמחה בביומכאניקה על מנת שיזהה את מקור הבעיה וימליץ על מדרס באם יש צורך. ההדמיות פחות חשובות בשלב זה ועדיף להתמקד בטיפול שמרני טוב בפיזיותרפיה. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה