בלטי דיסק אצל ילד בן 13 זה תקין?

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/07/2020 | 23:00 | מאת: ט

שלום רב,בני בן 13 עם כאב גב בהתכופפות יוצר לכיוון גבי.לאחר אמאראי נמצא במותני 4 בלטי דיסקים.רופא אמר כי זה נורמלי אצל ילדים מה שהימם אותנו.האם זה נכון?איך בלטים נורמלי טצל ילד ואצל מבוגר לא?הרי אם יחמיר יגיע לפריצה?מיפוי עצמות הראה קליטה מינימלית בחוליה די 11 ששם בערך הכאב.מה זה אומר.אמאראי גבי תקין.תודה מראש מאד מודאגת

שלום לא הייתי מגדיר בלטים בגיל הזה כממצא נורמאלי. אבל בהחלט רואים ילדים עם ממצא כזה. ממצא כזה לא בהכרח יכאב או יגיע לפריצה. חשוב להבין את מקור הקליטה בגב. האם מדובר בטראומה? ממליץ על ביקור אצל אורתופד ילדים מומחה עמודה שדרה. ממליץ על דר עובדיה מנהל המחלקה בדנה (איכילוב). בהצלחה סאם www.imacs.co.il

23/07/2020 | 19:37 | מאת: ט

קודם תודה על המענה שנית אישרת לצערי את התחושה שנאמר לי סתם שזה נורמלי עי אורטופד הגב הפרטי לאחר כל המסע שעברנו,לגבי הקליטה אפילו לא שאלתי אותו מה סיבתה מאיך שהכל התנהל בביקור וההלם שזה נורמלי.המפענח של המיפוי רשם ייתכן שזה פיזיולוגי אבל אפשר לבדוק עם הדמייה ואז עשינו את האמאראי.מאד מודאגת.מה שנזכרתי בימים אחרונים שבמשך חייו רץ נפל החליק מס פעמים ברצפה שטופה על הגב והישבן בריצה בבית, יתכן מזה? אני לא אוהבת כלל את איכילוב מנסיון שלי אישי לגביי ובכללי אשמח ואודה לך מאד אם תציע לי אורטופד גב ילדים כי חשוב שיהיה לילדים זה נער בן 13 וחצי מתבגר וזה חשוב וכמובן מומחה גב קשה מאד למצוא בפרטי את 2 ההגדרות הללו אני בחיפושים ארוכים וחוץ מאחד שתור רחוק אליו הלכתי לנוכחי שטען כי זה נורמלי והפחד שכן תהיה החמרה ונגיע לפריצה. אודה לי על הצעה לאורטו גב ילדים אחר מאיכילוב.תודה מראש.מודאגת מאד.ועוד דבר הפיסיותרפסטית שנה שעברה נתנה לו תרגילי מתיחות וכפיפות בטן ושמיכה לפני הידיעה על הדיסקים.האם תרגילים כאלו מתאימים לבלטים?שואלת כי הוא כח השנה עושה בבית הכאב לא חולף הוא רק בהתכופפות כמו תמיד והתור אליה החדש עכשיו לאחר הממצאים רק עוד חודש.אודה לך על ייעוץ בנושא שלא נחמיר את המצב.

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה