פציעה בברך לפני כחודשיים וניתוח מצב

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

11/12/2013 | 13:14 | מאת: כפיר

שלום דוקטור, לפני כחודשיים שיחקתי כדורגל בבסיס עם החברים, ובמהלך ריצה עשו פאול ונפלתי נפילה ישירה על הברך. היה לי אודם ונפיחות וברך נעולה הליכה צולעת במהלך מספר שבועות מלווה בתנועה מוגבלת האורטופד שהייתי אצלו ממזמן אמר כנאה קרע במינסקוס ופציעה ברצועה צולבת. האורטופד אמר לקבוע צילום mri ולהפתחיל פיזותרפיה. אחרי שלוש שבועות של פיזוטרפיה בברך כמעט התיישרה והתנועה השתפרה משמעותית. מה שרציתי לשאול זה אם התנועה שלי תהיה 100 אחוז אני יוכל לשלול פגיעה של קרע ברצועה צולבת או שלילת קרע במינסקוס. סליחה על התגובה הארוכה זה כל מנת שתוכל לנתח לי פחות או יותר את המצב של הברך אשמח מאו לתשובה.

כפיר שלום תנועה מלאה בברך היא סימן טוב אמנם אך אין זה מחייב כי הרקמות שלמות והכל בסדר. רצועה צולבת קרועה לרוב תבוא לידי ביטוי בחוסר יציבות של הברך ועל זה בדיוק צריך לעבוד. תיגש לפיזיותרפיסט שימשיך איתך את תהליך השיקום של הברך באופן מלא או לפחות ינסה עד שיוחלט שאין ברירה ושחייבים התערבות ממקור אחר. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה