בעיה במפרק האגן

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

01/12/2013 | 21:37 | מאת: נינה

שלום רב, אני בת 29, ולפני שנים שמתי לב שבזוית מסוימת בתנועה סיבובית של אחת הרגליים אני מרגישה קליק, כאילו אין תנועה סיבובית חלקה של המפרק, אלא תחושה של עצם מתחככת בעצם, מה שיוצר סוג של רעש בין העצמות. התופעה הזאת קיימת רק בזוית מאוד מסוימת ורק ברגל אחת. הרגל השניה מסתובבת רגיל. אני לא מרגישה את זה ביום יום, אלא אם אני עושה פעילות גופנית כמו אירובי או פילאטיס, וזה בא לידי ביטוי בנקודה מאוד מסוימת של תנועת הרגל ביחס לאגן. שמתי לב לתופעה לפני כ 10 שנים, אך היות והיא לא מגבילה אותי בתנועת היום יום וגם אינני חשה כאב, אלא אולי תחושת אי נוחות, לא פניתי לרופא בעניין זה. ועם זאת, אני מניחה שמשהו לא כשורה במפרק, ואני מפחדת שהדבר עלול להחמיר עם השנים. מה יכול להיות שיש לי וכיצד לאבחן זאת וכיצד לטפל? תודה

נינה שלום יכול להיות שמדובר במשהו מבני ויכול להיות שמדובר בסינדרום צביטה של גיד שעובר באזור. בכל מקרה את חייבת להדק ולראות מה מקור הבעיה ולטפל בהתאם. יתכן וקיימות הגבלות מפרקיות שאינך מודעת להן ורצוי לטפל מוקדם ממאוחר. גשי לפיזיותרפיסט. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה