צעדים קצרים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

18/09/2007 | 21:15 | מאת: ערן

שנה טובה! הצעדים שלי בהליכה, משום מה, קצרים, ולמשל בהליכה על מסילה חשמלית, איני מסוגל כמעט בכלל להפיק צעדים גדולים. איך אפשר לשפר את הנושא? בתודה ערן

ערן שלום, על מנת להגיע לצעדים יותר ארוכים יש לחזק את מנגון הדחיפה בסוף שלב הדריכה על מנת שנוכל להניף את הרגל קדימה ככל האפשר. שלב זה מתבצע בעיקר על ידי כח שרירי הסובך ובתחילת שלב ההנפה, גם מכופפי הירך נכנסים לעבודה. בנוסף, יש לשפר את טווחי התנועה המפרקיים והשריריים על מנת שיאפשרו טווחי תנועה גדולים בזמן ההליכה. בזמן שמניפים את הרגל קדימה אנו עומדים על הרגל הנגדית. לכן יש לחזק את השרירים של הרגל הנגדית בזמן נשיאת משקל לצורך ייצוב הגפה על הקרקע. כל שרירי הגפה התחתונה עובדים בזמן ההליכה בתיזמונים שונים. לכן חיזוק השרירים הוא תרגול מנחים ותרגילים המדמים את שלבי ההליכה (תרגילים המפרקים את תבנית ההליכה לחלקים ושלבים). הליכה נעימה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה