אופני כושר

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/09/2007 | 23:14 | מאת: יורם

שלום רב! אני מתאמן על אופני כושר במכון כושר. נאמר לי, שגובה המושב צריך להגיע עד מפרק הירך - האם הדבר נכון? בתודה מראש עבור התשובה! יורם

קשה מאוד לקבוע את גובה המושב לפי גובה מפרקי הירך בלבד מכיוון שזה גם תלוי בזוית שיפוע מוט המושב והמדידה לא מספיק מדויקת. בנוסף, הדבר גם תלוי במבנה האנטומי של הרוכב. גובה מפרק הירך היא נקודת התחלה טובה. הנחיות כלליות: 1. הפחתת טלטול של הגב מצד לצד כמה שיותר. 2. גוו/ עמוד שדרה זקוף ככל האפשר (עד 45 מעלות כיפוף). 3. להימנע מזוויות כיפוף גדולות בירך ובברך. 4. להימנע מישור יתר של הברך (ישור מקסימאלי - עד 30 מעלות) 5. לשמור על זוית קטנה בקרסול לכיוון עליה על הצבעות (למנוע את נפילת העקב מתחת לגובה הפדל). קישור רלוונטי: www.imacs.co.il בהצלחה,

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה