הרמת הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

17/09/2007 | 23:11 | מאת: ורד

שנה טובה! האם הרמת הרגל, שוק וגם ירך, הם אלה שיוצרים בהנפה, את התקשחות הכף הנגדית? אני מרגישה שכף רגל אחת נשארת כל הזמן בפרונצית יתר, עד כדי כך, שאני מרגישה חוסר האחזות בקרקע, ונראה לי שכנראה דרך העברה של אותה רגל כנראה לוקה בחסר. האם לאחר הדחיפה יש להרים או לשחרר את הרגל, ורק אז לעשות את הצעד או להניף את הרגל קדימה? תודה עבור חידוד הדברים. שנה בריאה! ורד

ורד שלום, אסימטריה במנח כפות הרגליים יכול להעיד על פגיעה מקומית בכף הרגל (כשל גידי לדוגמא), במיוחד ברגל עם פרונצית יתר, או על הבדל מבני או תפקודי של אורך הרגליים. שלב ההנפה: שלב זה מתבצע בעיקר על ידי כוח שרירי הסובך בדחיפה. בתחילת ההנפה מכופפי הירך נכנסים גם לעבודה. לכן טווחים מפרקיים מוגבלים ו/או חולשה שרירית יכולה לגרום לפגיעה במנגנון ההנפה. בהצלחה, סאם

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה