התכווצות שרירים ברגל ימין בזמן הליכה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/10/2013 | 23:54 | מאת: סבין

לד"}ר סאם חמיס שלום, אני בהריון בשבוע 33, מתקופת הטרמיסטר השני אני מבצעת הליכה מהירה 3-5 פעמים בשבוע. שבוע שעבר החלו לי התכווצויות ברגל ימין מהברך עד לאצבעות כף הרגל, כאבים חזקים שבעקבותם אני נאלצת להפסיק את ההליכה. הכאב מופיע לאחר 10 דקות של הליכה. ברצוני לדעת למה זה קורה? ואיך אוכל למנוע את הכאב? ואינני רוצה, אך האם עליי להפסיק את ההליכות? לפני חודשיים התחלתי שינוי תזונתי למניעת סוכרת (דיאטה למניעת סוכרת בליווי רופא סוכרת), האם יש לתזונה שלי קשר לתופעה?

שלום אני מציע לפנות לרופא נשים קודם כל שהוא ידאג לשלול שאין מדובר פה בבעיה באספקת דם למשל או במינרלים וויטמינים מסוימים. ישנם חסרים למשל במגנזיום או אשלגן שעלולים לגרום להתכווצויות. הוא ידע לפי בדיקות דם. במידה ונשללו אלו, יכול להיות שכדאי לנסות לשנות את מסלול ההליכה ולבדוק את הנעליים. יתכן ויש עומס יתר על השריר. את מוזמנת לפנות לפיזיותרפיסט לבדיקה מעמיקה על מנת להבין את המקור ושיציע פתרונות טיפול. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה