כאבים בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

06/09/2013 | 15:02 | מאת: לילך

יש לי פלטפוס וכף רגל קורסת פנימה כמעט ואין קשת. בשתי הרגליים. שנים שאני סובלת מכאבים שכבר התרגלתי אליהם לצערי. אני הולכת עם נעלי התעמלות ומדרסים ביומטריים חצי קשיחים שעלו המון כסף למרות שזה בכלל לא עוזר. אני לא מבוגרת אבל אורטופד אמר לי שיש לי רגל כמו של אישה בת 60. כתוצאה מהקריסה כנראה יש אי ספיקה של גיד פוסטריור? בקיצור. המצב לא משהו. יש תרגילים שיכולים לסייע לי? רופא הציע לי ניתוח אך זה ינטרל אותי כמה חודשים וזה משהו שאני לא יכולה להרשות לעצמי.

לילך שלום לפני שאת מחליטה על ניתוח, ואני ממליץ שלא בשלב זה, את חייבת לפנות לטיפול פיזיותרפי המתמחה בביומכניקה של כף הרגל והגפה התחתונה. שם ינסו לעזור במתן תרגילים מתאים, טייפינג , חיזוק ומתיחות של הגידים הרלוונטיים והמלצות נוספות. מדרס יקר הוא לא בהכרח מדרס טוב. את זקוקה למדרס ביומכני שנעשה ע"י גיבוס הסאבטלר במנח ביומכני אופטימאלי ללא נשיאת משקל ומדרס שעשוי מחומרים קשיחים מותאמים באופן מדויק. רצוי ע"י סריקת הגבס באופן ממוחשב. כמובן בנוסף למדרס את זקוקה לנעל ספורט מתאימה שתשלים את התמיכה הדרושה. מוזמנת לעוד מידע במאמר הבא http://www.imacs.co.il/prod.asp?catalogid=171 בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה