חולשת שרירים ברגל וכאבים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

04/08/2013 | 14:00 | מאת: קמיליה וולנר

שלום רב, בני בן 20. לפני כשלוש שנים אובחנה אצלו חולשת שרירים בכל שרירי הגפה התחתונה הימנית. בבדיקות הרבות שערכנו נמצאו ממצאים בחוט השדרה. סרינגוהידרומילגיה קלה בגובה C3-C4. היצרות של חוט השדרה בגובה T4-T7 ופריצת דיסק קלה בגובה L5-S1. ראוי לציין שבילדות לא היו סימנים כאלה. התפתחותו הייתה תקינה והיה פעיל בספורט מסוגים שונים. כן זכור שזו הייתה הרגל הפחות חזקה שלו. כיום סובל מכאבים בגב וברגל גם במנוחה. אחרי הליכה ממושכת יש צליעה קלה. האטרופיה של השרירים ניכרת בשרירי הגלוטאוס, קוודריצפס וגסטרוקנמיוס. הינו בהתייעצות אצל אורטופד מומחה לבעיות ע"ש, אצל נוירולוג ואצל נוירוכירורג. לא קיבלנו הסבר מאף אחד מהם לתופעה. MRIמוח היה תקין וכן EMG. האם יש בירור נוסף שכדאי לעשות? איך ניתן להתמודד עם ההפרעה לאיכות החיים? בתודה מראש קמיליה

קמיליה שלום, במידה והייתי בירור מקיף אצל אורטופד ונוירוכירורג והם לא ראו את הצורך להתערבות ניתוחית, אז כנראה צריך לנסות לתת פתרון שמרני. צריך לבדוק את הביטוי אורטופדי נוירולוגי ברגליים ועמוד השדרה. האם קיימת פגיעה בתבנית ההליכה או הריצה. במידה וכן, לפנות למעבדת הליכה לאבחון. לדעתי חובה טיפול פיזיותרפיה אינטינסיבי שתכלול טיפול בכאב וחיזוק פונקציונאלי של השרירים (תוך התחשבות בידיעת המגבלות בטיפול כתוצאה מהאבחנה). הגישה תהיה גישה שיקומית ולא טיפולית ספיציפית לאזור מסויים. הייתי ממליץ שילוב פעילות ספורטיבית המתאימה לאחר הערכה הפיזיותרפיסט. אני בטוח שיהיו תוצאות טובות לטיפול אפילו אם חלקיות... בהצלחה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה