עזרה מסאם

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

27/07/2013 | 07:28 | מאת: בן

שלום ד"ר אני מבצע תרגיל לחיזוק ההמסטרינג על מנת למנוע פציעות בשריר לשחקן כדורגל. לא תמיד יש חבר שיחזיק לי את הרגליים בתרגיל אז אני מבצע משהו דומה לסרטון הבא: http://www.youtube.com/watch?v=FLMU-q3t9ZE מה דעתך על התרגיל בכלל, האם הוא טוב לשחקן? 2.האם התרגיל הוא טוב רק למנוע פציעות, או שהוא יכול לשפר גם מרכיבים/יכולות גופניות? תודה רבה

בן שלום זה לא בהכרח יהיה התרגיל שימנע פציעות. אין דבר כזה. זה חיזוק שריר באופן אקסצנטרי בניגוד לכח הכובד. יש מעורבות חזקה של שרירים נוספים בתרגיל כמו שרירי הישבן והגוו והוא אינו "נקי". בכל מקרה למניעת פציעות ושיפור יכולות גופניות עדיף לבצע תרגילים פונקציונאליים בנשיאת משקל. בכל מקרה לבצע מתיחות של השריר כיוון שהוא נוטה להתקצר. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה