פציעה בברך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

16/04/2013 | 19:22 | מאת: אירית

נפצעתי לפני יומיים בברך מה שמכונה פציעה סיבובית,עברתי צילום רנטגן מיידי ששלל שבר בפיקה. הנזק כרגע הוא בצקות סביב הברך ( מה שמצביע קרוב לוודאי על המטומה),הגבלת תנועת הברך בכיפוף וישור ,קיבלתי הנחייה להיות במנוחה עם הרגל החבושה במשך שבוע עד לביקור במרפאת ברך בבי"ח, מדדה בבית על קביים ,נוטלת כדורי טראומיל, שמה קומפרסים קרים.מתחילה להרגיש כף רגל קפואה. אשמח להמלצות נוספות איךלהמנע מניתוח . תודה.

אירית שלום כרגע הפגיעה היא אקוטית והברך נפוחה. הפגיעה ככל הנראה היא ברקמות רכות כגון מניסקוס ו/או רצועות. צריך לבצע בדיקה קלינית מסודרת של הברך והדמייה באמת בעוד מספר ימים. בכל מקרה לא כל פגיעה בברך מחייבת ניתוח אלא ההיפך הוא הנכון. רצוי להתחיל לפחות בטיפול שמרני. כרגע מה שאת עושה הוא טוב והייתי מוסיף טיפולי פיזיותרפיה להורדת כאב ונפיחות והתחלת הפעלה נכונה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה