צליעה לאחר השתלת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/06/2017 | 07:37 | מאת: אנה

שלום לך. אחרי תאונה אישית, לפני כמה חודשים, נשבר לי מפרק הירך הימני. עברתי השתלת מפרק ירך בשיטה הישנה ולא בגישה הקידמית, ואני סובלת מכאבים בלתי פוסקים, בצקות ודקירות ברגליים וכאב מקומי בלתי פוסק באיזור הניתוח, השתל. מידי פעם אני שומעת ומרגישה חריקות במקום. בנוסף נוצרה צליעה ברגל ימין שנותחה, יותר ארוכה. האם במעבדת הליכה יכולים לדעת מה קורה באיזור שהושתל המפרק ומה הגורם לצליעה. אני מאד סובלת. איך ומי יכול לתת לי הפנייה למעבדת הליכה? אשמח לקבל תשובה. תודה.

שלום רב, ראשית אני ממליץ לעדכן את הרופא המנתח בכאבים ובסמפטומים הנוכחיים. זה שווה את בדיקתו. שנית, מעבדת הליכה מטרתה לזהות את מקור תבנית ההליכה הפתולוגית. במקרה שלך, מאד רלוונטי. המעבדה מדייקת בשלושה מישורים ותדע לזהות את הגורמים השונים לצליעה כולל הבדל באורך רגליים. הפניה למעבדה במקרה שלך היא פרטית ואין צורך בהפנית רופא. במידה והינך מבוטחת אז קיימת אפשרות להשתתפות של חברות הביטוח בבדיקה מסוג זה. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה