כאבים בזמן ישיבה

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

28/01/2013 | 09:23 | מאת: גיא

שלום רב, אני בן 37 לאחרונה התחלתי פעילות בחדר כושר ולמרות שעשיתי אותה מאוד בהדרגתיות ובמאמץ יחסית נמוך ייתכן כי בעייתי קשורה לעניין. מזה כשבוע אני סובל מכאבים בזמן ישיבה ומכאב בביצוע תנועות מסוימות באזור המותן והאגן. הכאב הוא בצד שמאל בגב התחתון(אלו לא כאבים של שרירים תפוסים) בחיבור בין הגב לישבן, קשה לי להגדיר את האזור המדויק של הכאב. אפילו כאשר אני נוהג ונדרש לבצע פניה ימינה עקב התנועה באזור האגן/מותן אני מרגיש כאב חד, וגם קשה לי להרים את רגל שמאל לביצוע פעולה של לבישת מכנסיים למשל. בזמן עמידה והליכה הכאב כמעט אינו מורגש. מה יכולה להיות הבעיה והאם נדרש טיפול או שזה יעבור עם הזמן?

גיא שלום הבעיה שאתה מתאר מתאימה לעמוד שדרה תחתון במבנה הדיסק או המפרק המחבר בין עמוד השדרה לאגן. הבעיה המפרקית פחות שכיחה אצל גברים ולכן באם מדובר בדיסק שבמקרה שלך ככל הנראה בלט בלבד (בגלל שלא מופיע כאב בעמידה והליכה) כדאי להימנע מכיפופים לפנים וישיבה ממושכת. בכל מקרה רצוי להיבדק אצל פיזיותרפיסט ולטפל שמרנית על מנת לא להפוך את הבעיה מאקוטית לכרונית. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה