שבר מרפק שלא מחלים

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/01/2013 | 11:52 | מאת: אדי

לפני 4 חודשים (בספטמבר) שברתי את מרפק ימין :שבר ב- cornoid process של האולנה עם היפרדות פרגמנט גדול , שבר בראש הרדיוס עם אלמנט של דחיסה והיפרדות מספר פרגמנטים זעירים ושבר בהומרוס הדיסטלי בסמוך לקפיטולום , אלמנט של דחיסה והיפרדות פרגמנט גדול - ללא דיסלוקציה של המרפק שבר ראש הרדיוס ימין וקורנואיד טופל במיון בסד גבס ב-ct נראה פרמנט מראש רדיוס חופשי במפרק (יש לציין שכילד היה באותו מרפק שבר סופראקונדילרי שנותח במקביל - היפרלקס)בבדיקה כעבור חודשיים (בנובמבר) בביקורת יש רוטציה מלאה לעיתים חריקות וקפיצות בצילום : פרגמנט מנותק מראש הרדיוס הומלץ לי תרגילי חיזוק בעוד 3 שבועות והוסבר שאם אמשיך לסבול מכאבים ברוטציה - יבוצע ניתוח להוצאת הפרגמנט נקבע לי תור לביקורת בתחילת מרץ שבא יוחלט ע"י הרופא המנתח אם אנותח וועדה בסוף מרץ שאלתי : עדיין , 4 חודשים אחרי אני מרגיש שמלבד קפיצות וכאבים בתנועות ישנו שבר שמקשה עלי לעיתים ליישר יד בנוסף, כל הרמת משקולת ולו של קילו י/שר יוצרת אצלי כאבים וממש הרגשה שיש שם שבר - ברופא אמר בשניתוח ההיפרדות תישאר ורק החריקות ייעלמו , כמוכן הבטיח שבמהרה אוכל לעשות תרגילי חיזוק ועדיין , 4 חודשים אחרי איני יכול - האם זה כל מה שיכולים לעשות ? מדוע להשאיר את ההיפרדות הזו ? יש לציין שלמרות שביקשתי פיזיוטרפיה מסודרת הוא אמר שאעשה בבי עם עצמי וללא הדרכה מסודרת הרמתי כעבור מס שבועות כשחשתי טוב ( אין כמעט שיפור ב- 3 חודשים אחרונים !)משקולת שהייתה כנראה כבדה למצבי ( 3 קילו) ומאז אחרי כל הרמת משקולת קטנה אני שוב מנוטרל לשבועות- וחוזר חלילה אני די מיואש מהסיפור : איך עלי להתנהל לדעתכם והאם הניתוח שהומלץ לי כאופציה הוא אכן יכול להחזירני למסלול נורמטיבי ( כושר וכו') או שיש ניתוח טוב יותר ואפקטיבי יותר בשבילי ? בתודה 

אדי שלום אני רק יכול לומר לך שמרפק הינו מפרק מורכב ובעייתי. אי לכך כדאי במצבך להתייעץ עם אורתופד המתמחה בגפה עליונה ואפילו לקבל חוות דעת נוספת. בכל מקרה אתה חייב טיפולי פיזיותרפיה בליווי של פיזיותרפיסט ולא רק לטפל עצמאית בתרגול ביתי. הזמן אינו פועל לטובתך ורצוי לטפל בנושא בהקדם. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

27/01/2013 | 13:13 | מאת: אדי

ראשית תודה על תגובתך אורתופד אמר לי שהמטרה בשלב זה שאני נמצא בו הוא להשיג טווח תנועה מה שישנו (כשאין כאבים או כשלא מורגש שבר בעיקר כשאני לא מתאמץ) ושכוח ניתן להשיג גם בהמשך כמו כן ציין ש-4 חודשים אינו טווח זמן ארוך , להימנע מהפעלת כוח בשלב זה אם זה כואב לי - מה דעתך ? כמו כם אני חבר בקופ"ח כללית(בעל כרטיס כללית פלטינום ) - על איזה מכון לפיזיותרפיה היית ממליץ לי ללגשת ואיך מגיעים אליו ( האם יש צורך בהפניה ממומחה\רופא משפחה וכו' ) בתודה

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה