הפרעת הליכה אצל בן 80

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

22/12/2012 | 19:46 | מאת: יוחאי

שלום! אבא שלי, כבן שמונים, סובל בחודשים האחרונים מהפרעת הליכה מוזרה. הוא בנאדם חזק, מוצק ויציב. כשהוא מתחיל ללכת (הוא הולך ללא עזרי הליכה) הוא הולך טוב. אבל אחרי זמן מה - לפעמים זה קורה אחרי כמה צעדים, ולפעמים זה קורה אחרי ק"מ של הליכה - הוא מאבד שליטה על הגוף. הוא נוטה קדימה, ומתחיל כמו לרדוף אחרי איזו נקודה דמיונית שנמצאת על הרצפה שתי מטר לפניו. כל זאת, כמעט בלי יכולת לעצור. הוא ייעצר רק כשהוא יאחז במשהו מוצק (קיר או עץ), או שהוא פשוט יפול. כשאני עוצר אותו במצב הזה, הוא לא מצליח לעמוד ישר. הוא נראה כמו מישהו שעומד על אבן שפה, עם הפנים לכביש, ומנסה לשמור על שיווי משקל ע"מ שלא ליפול לכביש. הוא פשוט נופל קדימה. מחכים קצת, נחים קצת, ואז זה עובר. כן, קראתי קצת על פרקינסון - אבל הבנאדם הולך מאוד יציב בבית ובחצר. מה שאני מתאר קורה לו לאחר זמן מה של הליכה ממושכת (שוב, לפעמים מהר מאוד, ולפעמים הוא יכול ללכת גם ק"מ או ק"מ וחצי עד שזה מתחיל). אגב, יש לו גם בעיות שמיעה, ועדיין לא התאמנו לו מכשיר. אמרו לי שזה גם יכול להיות קשור. מישהו יכול לתת לי כיוון, איך מתחילים לבדוק את זה? תודה, יוחאי.

23/12/2012 | 00:56 | מאת: יוחאי

ועוד משהו - האם זה יכול להיות תופעת לוואי של תרופות? הוא לוקח תרופות ללחץ דם, לדילול דם, ולבעיות של שלפוחית רגיזה.

יוחאי שלום הבעיה שהינך מתאר יכולה להיות קשורה למספר מערכות בגוף. יתכן ומדובר במערכת שיווי המשקל הטמונה באוזן, יתכן והבעיה אורתופדית וקשורה להצרות של תעלת חוט השדרה ואפילו ייתכן כי התגובה קשורה לתרופות. אי לכך אני ממליץ על בדיקה יסודית ביחידה להפרעות בתנועה הנמצאת באיכילוב, מרכז רפואי תל אביב. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

30/12/2012 | 19:20 | מאת: יוחאי

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה