נעליים אורטופדיות

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

02/10/2012 | 02:30 | מאת: שחר

אשה בת 31, משקל 57 עברתי לפני כשנתיים ניתוח עקב פריצת דיסק בחוליות L5-S1 מתפקדת היום כרגיל(רצה ומבצעת תרגילי חיזוק) חשה כאבים בגב מדי פעם או לאחר עמידה ממושכת מאוד. בעבודתי משמשת כמורה ולכן אני עומדת הרבה כל היום.המליצו לי לקנות נעליים של סקצ'רס SHAPE UPS ורציתי לדעת האם הן יכולות להקל על הגב בעבודתי(עמידה ממושכת) או שהן עלולות להזיק בגלל שהן מאמצות מאוד את השרירים ואז יופעל לחץ נוסף על הגב. אשמח לקבל תשובה מפורטת.

שחר שלום עד היום לא קיימת ספרות מקצועית המוכיחה את יתרונות הנעל מסוג זה. הנעל עצמה גורמת לתנודתיות בגוף הדורשת את תגובתו ע"י הפעלת שרירים אך אין אנו יודעים ממשית כיצד זה משפיע על המפרקים לאורך זמן. אני מציע לפני הקנייה לנסות להסתובב עימם בחנות תוך כדי תנועה לפחותכחצי שעה ולראות כיצד זה מרגיש. בכל מקרה אין עדין הוכחות מחקריות על יתרונות הנעל. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה