כאבי רגליים וגב תחתון

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

21/07/2012 | 23:34 | מאת: מיכל

ערב טוב אני בת 55. משקל עודף [שוקלת כ 90 קילו גובה 1.60] התחלתי לסבול מכאבים נוראיים ברגלים ובגב תחתון כאשר אני עומדת , ובעיקר כאשר אני הולכת. ברור לי , שאני צריכה לרדת במשקל אבל קשה לי מאוד...לוקחת כדורים נגד כולסטרול, לא באופן סדיר [שוכחת לעיתים קרובות]. לדעת הרופאה, יתכן והכאבים הם מהכדורים. איני עושה ספורט. היום החלטתי ללכת ברגל, והכאבים היו נוראיים. מה עלי לעשות? תודה מראש על תשובתך.

שלום, אני מציע לך להתחיל בתוכנית אימון וחיזוק בסיסית כהכנה לפני תחילת הליכות. האימון יתבצע במסגרת פיזיותרפיה או מאמן אישי. יש לעבוד על עקרון הפרופריוספציה: תרגול על פיתה ובוסו. חשוב להתאים נעליים ומדרסים! בנוסף, אני מציע להתחיל בפעילות אירובית בתוך המים בהדרכה פיזיותרפיסטית. וכך אפשר למנוע את העומסים בשלב הראשון. בכל מקרה, תחילת הדרך תהיה מלווה בכאב. חשוב שהכאב הזה יהיה תחת מעקב של מטפל, שידע להחליט מתי להוריד עומס ומתי יש להמשיך. בהצלחה!! סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה