ברך שמאל והלוגס וולוגס

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/07/2012 | 20:25 | מאת: אליש

שלום בת 53 סובלת מכאבים חדים בברך השמאלית בקימה מישיבה,משינה לעיתים בצעידה. בבדיקה MRI שבוצעה בשבוע שעבר הכל נורמלי למעט נוזל (לא ציסטי).כיצד מטפלים? אני סובלת מהלוגס וולגוס בשתי כפות הרגליים הכאבים כאבים קשים ביותר...קשה לי לנעול נעל סגורה...הבליטות אדומות...בהתייעצות עם מנתח אמר לי 'אל תיגעי בזה'...בת דודתי עברה בשתי כפות הרגליים (אגב,אותו המנתח) והיא מתבגרת בכיף.כיצד לדעתך עלי לנהוג? תודה מראש על התשובות.

שלום, לגבי הברך, יש לבדוק האם קיימת פגיעה סחוסית במפרק הברך או מפרק הפטלו-פימור. מציע שתפני לפיזיותרפיה לאבחון וטיפול. לגבי כף הרגל. במידה ואת מסתדרת עם נעליים רחבות והתאמת מדרסים ללא כאב, אז מציע לא לנתח. במידה והכאב קיים בכל מצב והנעלה מתאימה לא פותרת הבעיה, אז יש לשקול התערבות ניתוחית. התערבות ניתוחית הינה הבחירה האחרונה! בברכה, סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה