כאבים בשוק המקרין על כף הרגל

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

14/07/2012 | 09:11 | מאת: שלום

שלום, בימים אילו אני מרגיש כאבים במצב עמידה בשוק רגל שמאל ולאחר מספר דקות הכאב מתחיל בכף הרגל בחלקו העליון. כאב בכף הרגל מתבטא ב"קשיחות" החלק העליון של כף הרגל. כאב זה מקשה על עמידה ויוצר תחושה של נמלולים.לאחר מספר דקות הכאב אף מקרין על הישבן. כדי להרגיע את הכאב אני נאלץ לשבת מספר דקות בכסא. הייית אצל אורטופד מספר פעמים. הוא שלח אותי לצילום רנטגן-גב והתוצאות היו תקינות. כאבים הללו החלו לפני כחודש+. הרופא לא אבחן משהו חריג והמליץ על פעילות גופנית ומריחת וולטרן בשוק. עוד נתונים תומכים : לפני חודש+ החלפתי נעלי עבודה והשבוע קניתי חדשות כי אולי סברתי שזה נובע מזה. אשמח לדעה מקצועית נוספת תודה מראש

שלום שלום, הכאב שהינך מתאר יכול להיות קשור למספר גורמים וצריך להבדק על מנת לדעת. ראשית כדאי לשלול שמדובר בבעית כלי דם. כאב בעמידה שמוקל ע"י ישיבה יכול להצביע על כך ורצוי לבדוק זאת אפילו ע"י פנייה לרופא משפחה. שנית, לגבי הקשר לגב. אכן יכול להיות קשר כזה אך בדיקת רנטגן אינה הבדיקה המתאימה על מנת לשלול זאת. כדאי שיבדוק זאת פיזיותרפיסט שינסה לקשור בין הסימנים לסימפטומים שלך. בנוסף, כן יכול להיות שהתאמה נכונה של נעליים תקל על הכאב. לשם כך יש צורך לבדוק את סוג כף הרגל והקרסול שלך ותת את ההמלצה המאימה. לאחר שלילת נושא כל הדם, תיגש לפיזיותרפיסט שיבצע בדיקה קלינית מתאימה וינסה לאתר את מקור הבעיה. שיהיה בהצלחה סאם www.imacs.co.il

03/08/2012 | 17:52 | מאת: שלום

שלום, לפני שבוע הפנה אותי האורטופד לבצע CT. התוצאות שהתקבלו : " בצילום הסריקה הצדדי מודגמת עמדה לורדוטית תקינה. היוצרות מרווח 5L-4L ללא תמט חוליה. .... ... מציגים כי בהובהה L1-L4 מבני גרמי תקין בגובה L4-L5 : מבני גרמי תקין. רוחב תקין של תעלת השידרה הפורמינות. פריצת דיסק אחורית מרכזית ולטרלית משמאל עם לחץ על הקאודה ,אובליטרציה של רצסוס לטרלי ולחץ על השורש L5 משמאל. בגובה L5-S1 : מבנה גרמי תקין רוחב תקין של תעלת השידרה והפורמינות בלט דיסק אחרוי עם לחץ קל על הקאודה ועל מוצאת שורשים S1 דו"צ. " אשמח להתייחסותך

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה