שאלה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

10/07/2012 | 08:05 | מאת: רגב

משה שלום! הרבה שחקני כדוררגל ושחקני כדורסל מבצעים אימונים בפגרה על חול הים. את האימונים הם עושים יחפים, כנראה על מנת לחזק שרירי שיווי משקל וכו''. חלק מהאימון הם מבצעים אימון על חול הים, ואז הרגל"טובעת" בתוך החול, וחלק מהאימון הן רצים ספרינטים על חול הים הרטוב שם הרגל פחות "טובעת "בחול. שאלה שלי היא: מה ההבדל מבחינת חיזוק הקרסול והשרירים המיצביים סביב מפרק הקרסול כאשר רצים בחול ים עמוק לבין ריצה על חול הים הרטוב (שם אפשאר כמובן לרוץ מהר יותר)? תודה רבה

רגב שלום אינני יודע מי זה משה מנהל הפורום ולכן תאלץ לקבל את תשובתי.. ההבדל בין חול ים רטוב לחול עמוק יותר הוא דרגת קשיחות המשטח עליו אנו רצים. ההתמודדות של הקרסול הן מבחינת שרירי והן מבחינת תחושה עמוקה (פרופריוספציה) הינה שונה והעבודה קשה יותר לגפה התחתונה בחול העמוק. בכל מקרה לשם תרגול הקרסול, כדאי לבצע תרגילים במשטחים שונים ומגוונים ועם עיניים פתוחות וסגורות. בברכה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה